Waarom kiezen voor zoldervloerisolatie?

zoldervloerisolatie

Er gaat geen jaar voorbij waarbij de energieprijzen niet lijken te stijgen. Daarom is dit het juiste moment om te kijken of u uw huis kunt isoleren. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden wat betreft woningisolatie. Denk dan aan spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Sinds niet elk soort woningisolatie voor elke woning geschikt is, is het belangrijk dat de juiste keuze gemaakt wordt. Stel dat u last heeft van vocht in uw woning, dan zou vloer- of bodemisolatie misschien iets voor u kunnen zijn. Gedurende deze blog zal zoldervloerisolatie uitgelicht worden.

Zoldervloerisolatie; wat is het precies?

Een eigenschap van warme lucht is dat deze lichter is dan koele lucht. Daarom stijgt warme lucht altijd op en zoekt het een weg naar buiten via het dak. Uit recent onderzoek blijkt dat tot wel 30% van de warmte via het dak een weg naar buiten vindt. Echter moet deze warme lucht wel langs de zoldervloer. Door zoldervloerisolatie te plaatsen wordt er voorkomen dat deze warme lucht ontsnapt. Het plaatsen van zoldervloerisolatie kan op twee manieren gedaan worden.

Zo kan het isolatiemateriaal óp de bestaande zoldervloer geplaatst worden. Dit betekent wél dat de zoldervloer enkele centimeter hoger komt te liggen. De andere manier is het plaatsen van isolatiemateriaal tussen het slaapkamerplafond en de zoldervloer. Deze tussenruimte wordt dan gevuld met glaswol. Er ontstaat dan een isolatielaag van enkele centimeters die voorkomt dat de warmte kan optrekken richting het dak.

Wat kost het isoleren van een zoldervloer?

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de prijs van zoldervloerisolatie. Een belangrijke factor is het aantal vierkante meters én de dikte van het isolatiemateriaal. Een tussenwoning waarbij de zolder een oppervlakte heeft van 35 vierkante meter moet u denken aan €800,- tot €900,-. Heeft u een zolder met een oppervlakte van 70 vierkante meter, dan ligt de prijs om en nabij de €1900,-.