Tech trends die je in de gaten moet houden

Google Assistant

De tech wereld staat bekend om haar constante verandering. Deze wereld staat nooit stil en er worden dan ook iedere dag wel nieuwe gadgets, technieken of andere zaken geïntroduceerd. Echter komt het ook veel voor dat er onzinnige of slecht werkende producten worden geïntroduceerd. Daarom geven we je in dit artikel enkel de tech trends die écht in de gaten moet houden.

TV gaat naar 8K

De laatste jaren is de technologie van TV niet veel vooruit gegaan. Denk aan LCD, 4K en HDR technologie dat vandaag de dag redelijk standaard is. Ook smart TV’s is geen nieuw product meer en is in veel huishoudens al wel te vinden. Wat wel noemenswaardig is in de wereld van TV, is 8K TV. De technologie van 8K gaat steeds verder vooruit. De vraag is dan ook niet of maar wanneer 8K op de markt komt. Op beurzen wordt in ieder geval al veel hype gevormd rond 8K televisie.

5G voor het grote publiek?

5G is al beschikbaar. Echter maakt nog maar een zeer klein publiek gebruik van het netwerk. Het zal nog even duren maar dan kunnen alle smartphones overstappen op 5G. Echter dient je smartphone wel 5G te ondersteunen natuurlijk.

Google en smart home

Google gaf een tijd geleden aan serieus marktaandeel te willen bemachtigen in de wereld van slimme huizen. Zo wil Google met Google Assistant serieus de strijd aangaan met Alexa. En dit is aardig gelukt. Google Assistant is samen met Alexa een zeer populaire smart speaker.

Fitness tech wordt gezondheid tech

Fitness tech producten zijn al een tijdje populair en is tegenwoordig niets nieuws meer. Daarom maakt deze trend nu plaats voor een nieuwe markt: gezondheid tech. Hierbij worden gezondheidskwesties in een breder scala aangepakt. Denk aan slaap technologie. Waarbij technologie bijhoudt hoeveel uur je slaapt en wat de effectiviteit van je slaap is. Je kunt een goede nachtrust ook stimuleren door het gebruik van een computerbril tijdens het gebruik van een (led)scherm. Gezondheidstechnologie wordt steeds toegankelijker.