Kunnen slimme lampen worden gekoppeld met andere slimme apparaten?

slimme lampen

Ja! Het antwoord is ja! De slimme lampen kunnen ook gekoppeld worden aan andere slimme apparaten. Zo kan de lamp aangaan wanneer de deur open gedaan wordt wanneer er ook een slimme raam of deur sensor is. Ook is het mogelijk om de slimme lampen te koppelen aan een spraakassistent. Het is dan mogelijk om de lampen met de stem te bedienen. Het maakt het leven gemakkelijker. Hieronder geven we nog andere voorbeelden hoe slimme lampen gekoppeld kunnen worden. 

De IP-camera en de slimme verlichting 

Door lampen automatisch aan te laten gaan als er iemand buiten wordt gezien zorgt dit voor extra licht. Het is mogelijk om de lampen ook te verbinden met een slimme ip-camera. Het is mogelijk om met de slimme ip-camera mensen te herkennen. Wanneer het een vertrouwd gezicht is gaat de slimme verlichting normaal aan. Bij een onbekende gaat er een zee aan licht aan. Inbrekers zullen hiervan schrikken. 

De slimme thermostaat 

Door de slimme lampen te koppelen aan de slimme thermostaat in huis is het mogelijk om automatisch alle lampen uit te zetten als de thermostaat naar nachtstand gaat. Wanneer je een lamp vergeten bent uit te doen dan gebeurt dit automatisch. Bij een zelflerende thermostaat zullen ze ook aangaan op het moment dat je thuiskomt. De thermostaat (en dus ook de gekoppelde lampen) weten precies wanneer het huis warm moet zijn!

De smart tv

Door de smart tv te koppelen aan de slimme lampen is het mogelijk om films en series nog beter te beleven. De hele verlichting in huis deinst mee op de kleuren van het televisiescherm. Wanneer je voetbal kijkt zal het hele huis groen kleuren! Studio sport was nog nooit zo levendig. Je wordt helemaal het veld opgezogen. 

Knipperende lampen en jouw wasmachine

Wanneer de wasmachine klaar is dan kun je de verlichting in huis laten knipperen. Het is ideaal. De was kan door naar de droger of de waslijn op. Staat de wasmachine in een donkere ruimte? Dan zal de lamp hier ook automatisch aangaan als je klaar bent. 

Slimme stekkers 

Het is ook mogelijk om de “domme” apparaten in huis te koppelen met de verlichting. Doe een slimme stekker tussen de apparaten en het stopcontact. Nu is het mogelijk om ze te koppelen met de lampen. Een normale schemerlamp is zo ook via de app te bedienen. Of wat dacht je van een lekker kopje koffie in de ochtend terwijl de lampen ook aan gaan? Er zijn zoveel mogelijkheden om slimmer te genieten van je eigen huis. Ontdek het op Smartbright.nl.