Fanatieke sporter? Let op deze fitness trends!

Fitness trends

Fitness wordt steeds populairder. Daarom volgen de trends op dit gebied zich in snel tempo op. De trends vandaag de dag kunnen je leven als sporter een stuk makkelijk maken. Lees dus vooral even verder!

Mentale fitness

Er komt steeds meer interesse in mindfulness en meditatie. Niet vreemd dat er steeds meer studio’s op dit gebied opduiken. In de hedendaagse drukke samenleving is dit helaas vrij logisch geworden. Er zijn tal van onderzoek die uitwijzen dat mindfulness erg goed voor de gezondheid kan zijn. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen helpen met het krijgen van meer zelfkennis en concentratie. Wil je niet naar een studio? Dan kan je er ook voor kiezen om een app te downloaden. Zo kan je vanuit huis voor weinig of zelfs geen kosten werken aan je mindfulness vaardigheden.

Technologie en fitness

Technologie en fitness gaan in 2019 hand in hand samen. Denk aan computer programma’s die gegevens van je bijhouden om zo persoonlijke schema’s en tips te geven of smartwatches die je hartslag meten. In 2019 kunnen we verwachten dat er meer technologieën bijkomen en huidige technologieën steeds beter worden.

Herstel trainingen

Fitness is niet enkel meer om hard te trainen en je lichaam te belasten. Trainingen om je lichaam te herstellen nemen sterk in populariteit toe. Men pusht zich steeds verder in alle aspecten van het leven. Denk aan die drukke baan waar steeds meer van ons verwacht wordt. Daarom zijn er klassen waar je aan mee kunt doen die gericht zijn om jouw lichaam te herstellen van stress en andere negatieve gevolgen van je drukke leven.

Actieve vakanties

Ook op vakantie kan je verder werken aan je fitness doelstellingen. Daarom is dit een sterke trend in 2019. Zo zijn veel hotels uitgerust met een fitness. Daarnaast kan je je ook wagen aan activiteiten tijdens je vakantie. Denk en hiken, parachute springen of surfen. De mogelijkheden zijn eindeloos.