Deze trends zijn ontstaan door het thuiswerken!

Thuiswerken trends

We hebben in het jaar 2020 en het jaar 2021 ontzettend veel thuis gewerkt. Dit heeft de meeste mensen natuurlijk enorm geremd in de mogelijkheden. Toch zijn er ook enkele trends ontstaan door het thuiswerken en hier hebben sommige mensen gouden tijden door beleefd! Omdat we in de afgelopen tijd vooral negatieve verhalen in het nieuws hebben gehoord willen we je in deze blog juist meenemen in de mooie aspecten van de thuiswerkperiode. Daarom nemen we je in deze blog mee in de trends en ontwikkelingen die ontstaan zijn door het thuiswerken.

Huispakken

Het thuiswerken heeft er direct voor gezorgd dat we meer tijd in de eigen woning doorbrachten dan ooit. Dit heeft ervoor gezorgd dat er ook meer kleren voor thuis verkocht zijn dan ooit tevoren. Als we thuis zitten zoeken we namelijk naar kleding die meer comfort biedt dan de reguliere werkkleding. Denk hierbij aan een stijging in de verkoop van een huispak dames, de joggingbroek, sportbroekjes en uiteraard ook het huispak heren! Het nadeel van deze trend is dat deze nooit weer de populariteit van tijdens het hoogtepunt van de corona crisis zal beleven. Het dragen van dit soort kleding in werksferen wordt over het algemeen nog als té informeel gezien. Wel heeft deze trend ervoor gezorgd dat meer mensen in aanraking zijn gekomen met huiskleding. De verkopen zullen dus wel hoger blijven dan in de jaren voor de coronacrisis, maar zullen de extreme piek van tijdens de coronacrisis niet meer ervaren.

Nóg meer online

Doordat we thuis werkten zijn we nóg afhankelijker geraakt van het internet. Dit komt natuurlijk doordat het contact met de collega’s voor bijna 100% online moest plaatsvinden. Daarbij komt ook nog eens kijken dat het contact met familieleden ook online moest! Doordat we nu gewend zijn aan de nieuwe vormen van online communicatie zien we ook de voordelen en de gemakken hiervan in. Het thuiswerken heeft dan ook zeker enkele voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. De kans is dan ook redelijk groot dat we dit deel van de werkactiviteiten online zullen blijven uitvoeren. Dit is dus een blijvende trend!