Beste badkamervloer

Beste badkamervloer

Huis en badkamer verbouwen: een lastige vloerkeuze?

Ben je je huis aan het verbouwen en ben je benieuwd naar de beste badkamervloer? Tijden veranderen snel en ook de vloerenwereld staat niet stil. Tegenwoordig heeft u voldoende keuze op het gebied van badkamervloeren: De keuze is reuze.

In deze blog lichten we een aantal vloertypen toe die geschikt als badkamervloer. Wat de beste badkamervloer in uw geval is? Dat zult u toch echt zelf moeten bepalen. Één ding is zeker: na het lezen van deze blog heeft u genoeg inspiratie en informatie om goede keuze te kunnen maken.

Houten vloer in de badkamer

We beginnen met de minst voor de hand liggende optie: de houten vloer. Maar kan dit wel? En is hout niet ongeschikt voor vochtige plekken? Het antwoord: Nee. Tegenwoordig zijn er namelijk allerlei waterafstotende bewerkingen voor houten vloeren. Deze bewerkingen maken óók houten vloer geschikt maakt voor de badkamer. Met een houten vloer bent u anders dan alle anderen en creëert u een sfeer die weinig mensen zullen hebben.

Conclusie? Een houten vloer in de badkamer kan, maar is ZEKER niet de beste optie doordat de kosten vrij hoog zijn en het gaat om een zeer onderhoudsintensief product.

Klassieke tegelvloer

Tegels, nog steeds de meest gekozen optie als badkamervloer. Heel logisch eigenlijk als je bedenkt dat tegels zeer geschikt zijn voor vloerverwarming door hun thermische geleidende eigenschappen. Ohja, tegels kunnen vanzelfsprekend ook goed tegen water.

Een tegelvloer is alleen niet bepaald goedkoop. Dit komt met name doordat het leggen nauwkeurig gedaan dient te worden.  Wij adviseren u dan ook om niet zelf aan de slag te gaan met het leggen van een tegel badkamervloer. Tenzij u natuurlijk een handige harry.

 

Een PVC vloer in uw badkamer

Een derde optie is een PVC vloer. PVC is erg geschikt voor uw badkamervloer omdat het waterbestendig is en perfect werkt in samenwerking met vloerverwarming. Bovendien zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende designs PVC vloeren. U bepaalt dus zelf de sfeer in uw badkamer.

Mooie bijkomstigheid en een groot voordeel is het feit dat PVC vloeren zeer onderhoudsarm zijn terwijl ze wel erg duurzaam zijn. Het enige dat u hoeft te doen is het schoonmaken van de vloer.

Nieuwkomer in de wereld van badkamervloeren: RIGID vloeren

De 2.0 versie van PVC: RIGID. Waarschijnlijk heb je die naam niet veel vaker gehoord.  Echter is een RIGID vloer voor uw badkamer wel de moeite waard. De RIGID vloeren hebben namelijk dezelfde goede eigenschappen als PVC met het gemak van click vloeren.  Ze zijn zelfs duurzamer dan PVC en beschikken over een uniek en onverwoestbaar click systeem.

De superieure kwaliteit maakt dat RIGID vloeren sterker en stabieler zijn dan bijvoorbeeld PVC en laminaat. Daarnaast is het leggen van RIGID vloeren niet erg ingewikkeld en zijn de vloeren onderhoudsvrij. Een topkeuze als badkamervloer!